piątek, 28 grudnia 2012

Sałatka z tortellini to kolejne danie ze świątecznego stołu, które pasuje również na stół sylwestrowy lub karnawałowy.

Mnie bardzo posmakowała, więc mimo że nie ja ją przygotowałam, postanowiłam się z Wami podzielić przepisem wydębionym od szwagierki :)

Zdjęcia robione telefonem , więc jakość...sami wiecie :)




SKŁADNIKI:

  • 1/2 kapusty pekińskiej
  • 1 opakowanie tortellini z mięsem (250 g)
  • 1-2 pomidory
  • 1 czerwona papryka
  • 1 ogórek zielony
  • 2-3 ogórki konserwowe
  • 1 puszka kukurydzy
  • majonez
  • sól i pieprz do smaku

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:


Tortellini gotujmy wg. przepisu na opakowaniu. Studzimy. Kroimy kapustę pekińską - w drobną kostkę ub drobne paseczki. Ogórki, paprykę, pomidory  - kroimy w kostkę. Kukurydzę odsączamy z zalewy. Łączymy wszystkie składniki w jednej misce. Dodajemy majonez (ilość wg uznania). Doprwiamy do smaku solą i pieprzem. Odstawiamy na godzinę do lodówki.

Sałatka z tortellini z mięsem , pomidorem i ogórkiem


6 komentarzy:

  1. Fantastyczny blog, trafiłam na niego wczoraj i jak zahipnotyzowana przeglądałam kolejne posty, a mnóstwo przepisów siedzi już u mnie w zakładkach :P No i jutro piekę ciastka z żurawiną :)
    Pozdrawiam!

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Ależ mi się micha uradowała na widok Twojego komentarza!
      Daj znać jak ciastka wyszły!

      Usuń
  2. Ciastka wyszły pyszne, dodałam trochę mniej cukru, ale są bardzo bardzo dobre :) Pozdrawiam!

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Super! Strasznie się cieszę :)
      A z tym cukrem to wiadomo, że spokojnie można se zmniejszyć. Ja tak się usprawiedliwię, że mam ciut przymałe BMI i tak przemycam te kalorie jak tylko mogę :)

      Usuń
  3. Sałatka wyszła super przepis. 🙂

    OdpowiedzUsuń

Komentarze mające na celu reklamę innych blogów nie będą akceptowane.