SKŁADNIKI: na jedną kanapkę
- 2 kromki chleba tostowego
- plasterek szynki
- plaster sera żółtego
- 1 łyżeczka masła
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:
Rozgrzewamy gofrownicę. Kromki chleba tostowego smarujemy masłem-tylko po jednej stronie. Na stronę nieposmarowaną masłem , układamy szynkę i ser.Przykrywamy druga kromką chleba - tak by strona posmarowana masłem znajdowała się na zewnątrz. Wkładamy tak przygotowaną kanapkę go gofrownicy, przyciskamy i pieczemy aż do zrumienienia chleba.Na duży głód polecam całe takie "gofry", na jeden kęs zaś - warto podzielić upieczone kanapki na malutkie goferki :)
swietny pomysl:) ja mialam podobny .. zrobilam gofry w grillu elektrycznym :)
OdpowiedzUsuńpozdrawiam
Żebym tylko miała gofrownicę to już bym robiła. Pysznie wyglądają
OdpowiedzUsuń