W tym wydaniu nawet parówki wydają się pyszne.
SKŁADNIKI:
- 2 dobre parówki
- 1 czerwona papryka
- 1/2 pęczka szczypiorku
- kilkanaście oliwek zielonych bez pestek
- 5 dag żółtego sera
- 15 dag sera feta
- pieprz do smaku
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:
Parówki obieramy z osłonek, kroimy na plasterki i podsmażamy na patelni. Studzimy. Oliwki kroimy na plasterki. Ser ścieramy na tarce (ja miałam plasterkowany, więc pokroiłam go na małe kwadraciki). Paprykę drobno kroimy. Szczypiorek siekamy.
Łączymy wszystkie składniki w jednej misce - doprawiamy pieprzem. Zwykle solenie nie jest już potrzebne, ponieważ feta jest wystarczająco słona.
Nie dodaję już do sałatki żadnego sosu, ni oliwy, ponieważ moim zdaniem parówki są wystarczająco tłuste :D
wygląda ciekawie! :)
OdpowiedzUsuńJa nie przepadam za parówkami, ale fetę chętnie bym wyjadła z tej sałatki :)
OdpowiedzUsuń