Chciałabym tez podziękować za Wasze propozycje faszerowanych jaj, które pojawiły się pod poprzednim wpisem. Chętnie poczytam o innych - jako, że ja w tym roku namiętnie poszukuję swojej ulubionej wersji :)
SKŁADNIKI:
3 jaja ugotowane na twardo3 łyżki dobrego drobiowego pasztetu
1 łyżka majonezu
1 łyżeczka keczupu
odrobina gałki muszkatołowej
sól i pieprz do smaku
do dekoracji - siakaś zieleninka :)
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:
Jajka pozbawiamy skorupek. Przekrawamy każde wzdłuż na pół, wyjmujemy żółtka. Żółtka rozgniatamy i mieszamy z pasztetem, majonezem i keczupem - tak, aby powstała jednolita masa. Doprawiamy ją solą, pieprzem i gałką muszkatołową.Tak przygotowanym farszem napełniamy połówki białek (najlepiej przy pomocy szprycy). Dekorujemy wg. upodobań.
Smacznego!
Lubię pasztet więc na pewno zrobię :)
OdpowiedzUsuń