Możliwości na farsz do jajek jest tyle, że zanim znajdę swój ulubiony smak, to pół życia minie. Następne pół :P
Dziś testowałam dwie-podyktowane zawartością lodówki :) Na pierwszy ogień poszły jaja faszerowane pietruszkowym twarogiem.
Jajka obieramy ze skorupek. Przekrawamy na pół, wzdłuż. Wyjmujemy żółtka. Żółtka ucieramy wraz z twarożkiem, majonezem, posiekaną natka pietruszki oraz przyprawami.
Przy pomocy szprycy z końcówką w kształcie gwiazdy, napełniamy połówki jaj. Ozdabiamy natką pietruszki.
Wsio :)
Przepraszam za wzrok kurczaka... |
SKŁADNIKI:
- 6 jajek ugotowanych na twardo
- 30 dag twarogu (użyłam półtłustego)
- 2 łyżki majonezu
- 4 łyżki natki pietruszki-drobno posiekanej
- sól i pieprz czarny do smaku
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA :
Przy pomocy szprycy z końcówką w kształcie gwiazdy, napełniamy połówki jaj. Ozdabiamy natką pietruszki.
Wsio :)
Nie mogłam się powstrzymać...
OdpowiedzUsuńhttp://pokazywarka.pl/xulkdx/
Swoją drogą jak sobie pomyślę, że muszę lada moment robić jajka faszerowane to mnie strzela. Bo u mnie w domu jest inaczej, wydłubuje się całe jajka i z nich robi farsz, który pakuje się do... przekrojonej skorupki. I potem się to panieruje i podsmaża. A te skorupki to właśnie moja specjalność. Więc znów będę siedzieć ze skalpelem i kroić trzy godziny.
smacznie wyglądają:)
OdpowiedzUsuńJa robię jajka tak jak Judith - u mnie najbardziej lubia farsz składający się z żółtka,pieczarek i cebuli :)
OdpowiedzUsuńPozdrawiam :)
U mnie w farszu jest całe jajko (w sensie razem z białkiem), uduszone pieczarki z odrobiną uduszonej cebuli, do blendera na gładko, do tego jeszcze trochę koperku, masła, sól, pieprz.
UsuńDziękuję za pomysła :) Brzmi przepysznie!
UsuńCo ja patrze! ;) ja też chce jajo,pieknie się prezentują i przepis na czasie :D
OdpowiedzUsuń