niedziela, 7 października 2012

W filmiku pokazywałam Wam niedawno Pomysł na papirus Winiary. Teraz czas na małą modyfikację przepisu, który na opakowaniu proponuje producent. Roboty jest niewiele więcej, a  smak nieco bardziej wyszukany, no i efekt ciekawszy :)

Filet drobiowy faszerowany serem feta i czarnymi oliwkami smażony w papirusie

SKŁADNIKI:
Pomysł na...papirus zioła prowansalskie Winiary
4 nieduże pojedyncze piersi z kurczaka
10 dag sera feta
10 czarnych oliwek bez pestek

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:
Mięso oczyszczamy z błonek i innych niedoskonałości. Tłuczkiem rozbijamy je dość cienko, starając się jednak nie porwać mięsa i nie podziurawić.

Filet układamy na papierku, który znajdziemy w Pomyśle na.. (na całej powierzchni, inaczej niż wg.przepisu na opakowaniu. Na połówce fileta układamy kilka kostek fety i kilka pokrojonych na plasterki oliwek. Przykrywamy farsz drugą połową mięsa i drugą częścią papierka, lekko dociskając brzegi.

Smażymy na patelni , bez tłuszczu, na średnim ogniu, po około 7 minut z każdej strony. Przed podaniem wyjmujemy mięso z papierka. Podajemy z ryżem i surówką.

Filet drobiowy faszerowany serem feta, czarnymi oliwkami smażony w papirusie

3 komentarze:

  1. wszystko co lubię w jednym daniu. :) pysznie.

    OdpowiedzUsuń
  2. oliwkami i fetą jeszcze nie faszerowałam kurczaka, muszę spróbować jaki ma smak :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. polecam, to w końcu klasyczne połączenie- jesli tylko lubisz fetę i oliwki - będzie Ci smakować :)

      Usuń

Komentarze mające na celu reklamę innych blogów nie będą akceptowane.