piątek, 23 marca 2012

Mielone lubi większość osób jakie znam. Dla niektórych jest to nawet ulubione danie obiadowe...Są one jednak zwyczajnie...nudne. Lubię je więc urozmaicać.
Wersja którą dzisiaj Wam pokażę jest taką małą odmianą, w dodatku dość ekonomiczną, bo można do niej wykorzystać np. ryż, który pozostał z poprzedniego dnia.




SKŁADNIKI:


  • 1/2 kg drobiowego mięsa mielonego
  • 1 szklanka ugotowanego ryżu
  • 15 dag dobrego żółtego sera
  • 1 jajko
  • bułka tarta do panierowania
  • sól
  • pieprz
  • czosnek
  • papryka w proszku

PRZYGOTOWANIE:

Do mięsa dodajemy ryż, jajko oraz przyprawy. Mieszamy ręką . Ser żółty (koniecznie jakiś w miarę dobry, bo te tanie się zwyczajnie wytapiają) kroimy w słupki. Formujemy z mięsa kotlety, nadziewając każdy kawałkiem sera. Obtaczamy w bułce tartej i smażymy na tłuszczu. Należy uważać, by przy przewracaniu na patelni nie uszkodzić kotletów, ponieważ ser może z nich wypłynąć.

4 komentarze:

  1. Ten komentarz został usunięty przez administratora bloga.

    OdpowiedzUsuń
  2. kotlety mielone to smaczna potrawa i tyle możliwości ...

    OdpowiedzUsuń
  3. a dlaczego został usunięty?

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. hm, to było rok temu, więc dokładnie nie pamiętam. Ale usuwam komentarze tylko jak są spamem ( mają na celu tylko zostawienie linka), albo jak są chamskie.
      Chamskie nie znaczy : " masz zryte proporcje w mufinkach", a :"piszę komentarz z kibla".

      Usuń

Komentarze mające na celu reklamę innych blogów nie będą akceptowane.