środa, 25 stycznia 2012

Ostatnio bardzo się Wam spodobał pomysł na paluszki z chleba. Poszłam więc za ciosem i tym razem przygotowałam również z chleba i sera...zapiekankę. Ekonomiczna, łatwa w przygotowaniu i naprawdę bardzo smaczna. Coś czuję, że na stałe wyląduje w moim repertuarze.



SKŁADNIKI:


  • 8 kromek tostowego lub czerstwego białego chleba
  • 4 jajka
  • 15 dag żółtego sera
  • 10 dag oscypka lub innego wędzonego sera
  • 2 szklanki śmietany 18%
  • pieprz
  • masło
Chleb musimy zrumienić w tosterze lub w piekarniku. Oba sery ścieramy na tarce i mieszamy z jajkami oraz śmietaną i pieprzem. Układamy chleb w blaszce - na zakładkę. Wylewamy na to sos serowo-śmietanowy. Na wierzchu chleba układamy małe kawałki masła. Zapiekamy w 180 stopniach około 20 minut . I to wszystko.



Polecam podać z pomidorkami -super się komponują..
Już mam w planach wykonanie takiej zapiekanki, ale z małą modyfikacją - zamiast oscypka, spróbuję jak się sprawdzi kawałek pleśniowego sera. Coś czuję, że to się może udać :D

1 komentarz:

Komentarze mające na celu reklamę innych blogów nie będą akceptowane.