niedziela, 15 stycznia 2012

Sałatka z paluszków surimi, zwanych popularnie paluszkami krabowymi to pomysł na szybką i nieskomplikowaną przekąskę.

Sałatka z paluszków surimi z pomidorem i jajkiem




 SKŁADNIKI:


  • opakowanie paluszków surimi ( 250 g)
  • 3 pomidory
  • 3 jajka
  • 5 ząbków czosnku
  • ok. 100 ml majonezu
  • pieprz
  • sól
  • szczypiorek do dekoracji

Jajka gotujemy na twardo.Studzimy, obieramy ze skorupek i kroimy-najpierw na ćwiartki , potem jeszcze każdą ćwiartkę na pół. Podobnie kroimy pomidory. Rozmrażamy paluszki krabowe, obieramy je z folii i kroimy je w plasterki grubości ok.1/2 cm. Wkładamy wszystkie te składniki do miski. Dodajemy przeciśnięte przez praskę ząbki czosnku. Do tego dodajemy majonez. Doprawiamy solą i pieprzem. Odstawiamy na pół godzinki , by smaki się przegryzły. Podajemy sałatkę udekorowaną plasterkiem pomidora i pokrojonym szczypiorkiem. 

0 komentarze:

Prześlij komentarz

Komentarze mające na celu reklamę innych blogów nie będą akceptowane.