Weekend coraz bliżej, stąd moja propozycja przepisu na szaszłyki z grilla. Mimo swej prostoty, są wyjątkowo smaczne. Szczególnie jeśli lubicie drób w połączeniu z owocami.
SKŁADNIKI:
- 40 dag filetów z piersi kurczaka
- 2 winne jabłka
- 2 cebule
- 1 kieliszek białego wytrawnego wina
- 2 łyżki oleju
- sól
- pieprz
- patyczki do szaszłyków
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:
Opłukane i osuszone mięso kroimy na kawałki. Obsypujemy solą i pieprzem, po czym odstawiamy na godzinkę do lodówki.
Jabłka myjemy i kroimy na ósemki (razem ze skórką). Wykrawamy gniazda nasienne. Skrapiamy jabłk winem i również odstawiamy do lodówki - na pół godziny.
Cebule obieramy i kroimy na grube plastry.
Jabłka myjemy i kroimy na ósemki (razem ze skórką). Wykrawamy gniazda nasienne. Skrapiamy jabłk winem i również odstawiamy do lodówki - na pół godziny.
Cebule obieramy i kroimy na grube plastry.
takich szaszłyków jeszcze nie jadłam:)
OdpowiedzUsuńO na pewno wypróbuje! świetny pomysł :)
OdpowiedzUsuńPróbowałam przygotować parę razy danie składające się z jabłek, filetu z kurczaka i naprawdę wyśmienite połączenie aczkolwiek czas sprawdzić na grillu... Pozdrawiam serdecznie:)
OdpowiedzUsuńNA bank będzie Ci smakowało!
Usuń