sobota, 29 września 2012

Wczoraj minął rok odkąd prowadzę tego bloga. Jejku jak ten czas zasuwa...Kiedy go zakładałam, z pewną taką nieśmiałością, wcale nie miałam pewności, czy wystarczy mi cierpliwości, entuzjazmu i pasji, by go prowadzić. I faktycznie, przez pierwsze miesiące traktowałam go po macoszemu. A teraz to trochę takie moje dziecko. I nie wyobrażam sobie życia bez niego, bez Was, bez fotografowania swoich kuchennych  "wyczynów". Dużo się przez ten czas nauczyłam, poznałam dużo ciekawych ludzi, nie tylko innych blogerów, przeżyłam kilka fantastycznych kulinarnych przygód...

A jeszcze ile przede mną...

A skoro mieliśmy małe święto, dziś przepis imprezowy.Nadaje się na "dorosłe" imprezki, ale przyznam, że u nas podbiły serce szczególnie najmłodszych :) Zwykle robimy takie z szynką, tym razem postawiłam na kiełbasę krakowską z Pekpolu - ma ona bowiem wyrazisty smak, który fajnie współgra z pastą jajeczną...

Imprezowe roladki faszerowane pastą jajeczną owinięe serem i kiełbasą



SKŁADNIKI:


  • 8 plastrów żółtego sera
  • 8 cienkich plastrów kiełbasy krakowskiej suchej
  • 2 jajka
  • kilka rzodkiewek
  • 1 pęczek szczypiorku
  • 1 łyżka majonezu
  • sól i pieprz do smaku

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:

Jajka gotujemy na twardo. Studzimy. Obieramy z łupinek.Drobniutko siekamy. Szczypior i rzodkiewki myjemy. Szczypior siekamy, rzodkiewkę ścieramy na tarce o grubych oczkach. Dodajemy do pokrojonych jajek.Dodajemy też majonez. Solimy i pieprzymy.

Zawijamy w plasterek sera nieco pasty jajecznej. Następnie taką roladkę owijamy w plaster kiełbasy. Spinamy wykałaczką.

Odstawiamy na godzinkę do lodówki. Przed podaniem dekorujemy np. pomidorkami koktajlowymi.

IImprezowe roladki faszerowane pastą jajeczną owinięte serem i kiełbasą


I jeszcze na koniec taki bonusik, hyh
http://mixoflifetestuje.blogspot.com/ podarowałam mi "słodką babeczkę" czyli nagrodę dla Słodkiego Bloga -dziękuję :*


Zasadą jest by wyznaczyć kolejnych zdobywców tej nagrody. Najchętniej dałabym babeczkę wszystkim, którzy poświęcają swój cenny czas na prowadzenie blogów, tym którzy dopiero zaczynają i tym, którzy są już na szczycie.

Przekazuję babeczkę:
http://malinywkuchni.blogspot.com/    za pasję i energię jaką wkłada w gotowanie , oraz za to jak pojętną jest  uczennicą :D
http://book-and-cooking.blogspot.com/   za łączenie pasji gotowania z czytaniem :)
http://kulinarnaja.blogspot.com/   bo ja uwielbiam, po prostu :)
http://retro-maria.blogspot.com/  za artystyczną duszę i miłość do zwierząt
http://kaczodajnia.blogspot.com/  za całokształt :)

8 komentarzy:

  1. Dziękuję, bardzo się cieszę, że zasłużyłam na wyróżnienie :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Najlepszego- blogowego! I niekończących się pomysłów na kolejne lata :*

    OdpowiedzUsuń
  3. Dziękuję za wyróżnienie :***** Jakie to wspaniałe uczucie być docenioną :))) Tobie również życzę ocean pomysłów, inspiracji, energii, by Twoja pasja dawała nam ogromną przyjemność z czytania, smakowania i oglądania!

    OdpowiedzUsuń
  4. och, ale cudowne roladki. :) muszę kiedyś spróbować. :)

    OdpowiedzUsuń
  5. Dziękuję bardzo za wyróżnienie :*

    OdpowiedzUsuń
  6. Świetne roladki i gratuluję okrągłego roku:) Życzę kolejnych lat z tak ciekawymi i inspirującymi przepisami :)

    OdpowiedzUsuń
  7. Zapraszamy na nasz konkurs z jajem :) Roladki mogłyby spróbować sił. Wielkanoc tuż, tuż.

    OdpowiedzUsuń

Komentarze mające na celu reklamę innych blogów nie będą akceptowane.