Ostatnio bardzo się Wam spodobał pomysł na paluszki z chleba. Poszłam więc za ciosem i tym razem przygotowałam również z chleba i sera...zapiekankę. Ekonomiczna, łatwa w przygotowaniu i naprawdę bardzo smaczna. Coś czuję, że na stałe wyląduje w moim repertuarze.
Polecam podać z pomidorkami -super się komponują..
Już mam w planach wykonanie takiej zapiekanki, ale z małą modyfikacją - zamiast oscypka, spróbuję jak się sprawdzi kawałek pleśniowego sera. Coś czuję, że to się może udać :D
SKŁADNIKI:
- 8 kromek tostowego lub czerstwego białego chleba
- 4 jajka
- 15 dag żółtego sera
- 10 dag oscypka lub innego wędzonego sera
- 2 szklanki śmietany 18%
- pieprz
- masło
Polecam podać z pomidorkami -super się komponują..
Już mam w planach wykonanie takiej zapiekanki, ale z małą modyfikacją - zamiast oscypka, spróbuję jak się sprawdzi kawałek pleśniowego sera. Coś czuję, że to się może udać :D
Coś z niczego, czyli zapiekanka z chleba z serem