SKŁADNIKI:
40 dag mięsa mielonego wieprzowego (np.z łopatki)1 puszka pomidorów krojonych
1 puszka białej fasoli
1/2 szklanki bulionu ( ja użyłam Bulionu Warzywnego Winiary)
1 łyżka kaszy manny
2 łyżki startego sera żółtego
2 łyżki oliwy
1 jajko
2-3 ząbki czosnku
1/2 łyżeczki oregano
sól i pieprz do smaku
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:
Mięso mieszamy z jajkiem, kaszą manną i serem żółtym.Doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Wyrabiamy. Z masy formujemy nieduże pulpeciki.W garnku rozgrzewamy oliwę i podsmażamy na niej posiekany czosnek . Dolewamy bulion i dodajemy pomidory. Chwilę gotujemy. Do garnka wkładamy wcześniej przygotowane pulpeciki i gotujemy na niezbyt dużym ogniu, pod przykryciem około 20 min.
Na koniec odcedzamy fasolę i dodajemy ją do dania. Gotujemy kolejne 10 minut.
Doprawiamy solą, pieprzem i oregano.v Podajemy gorące, z pieczywem.
Podoba mi sie bardzo określenie "danie jednogarnkowe" ;) Idealne na moje możliwości. Wygląda bardzo smacznie;)
OdpowiedzUsuńzgadzam się! szybko smacznie i mało zmywania! ;)
UsuńCałkiem całkiem dobrze mi wyszło. Polecam :)
OdpowiedzUsuńBardzo ciekawy blog kulinarny z interesującymi przepisami. Gratuluję pomysłu :)
OdpowiedzUsuńZapraszam też do mnie i pozdrawiam.
www.odpowiedzinatrudnepytania.pl
Pulpeciki wyglądają apetycznie. W ten sposób przyrządzony jeszcze nie próbowałem :)
OdpowiedzUsuńWyglada smakowicie. Musze wyprobowac :)
OdpowiedzUsuńjeszcze czegoś takiego nie jadłam, muszę koniecznie sprobować :)
OdpowiedzUsuńBardzo pysznie wyglądają te pulpeciki :)
OdpowiedzUsuńJeśli to danie dla zabieganych to właśnie jestem taką osobą. W najbliższym czasie wypróbuję przepis i być może podzielę się spostrzeżeniami.
OdpowiedzUsuńPozdrawiam,
Jacek
Cóż to za pyszności!? Poproszę miseczkę prosto do Tychów :)
OdpowiedzUsuńNigdy nie jadłam białej fasoli, ale podoba mi się to połączenie. Chociaż wybrałabym mięso mielone, ale z indyka. :D
OdpowiedzUsuńSkubanstwo :) ladnie to tak zamieszczac takie przepyszne jedzonko przed obiadem? Co ja mam teraz biedna zrobic ;) chyba po prostu wykorzystac ten przepis ;) pozdrawiam
OdpowiedzUsuńSmacznie wyglądają
OdpowiedzUsuńFajne danie, ale dla mnie musiałoby być większe;)
OdpowiedzUsuńhmmm, może być dobre
OdpowiedzUsuńapetyczne i sycące. ciekawy przepis
OdpowiedzUsuńNo całkiem całkiem :333
OdpowiedzUsuńZrobiłam, co prawda twoje wyglądają ładniej, ale naprawdę pyszne :))
OdpowiedzUsuńwygląda przepysznie :)
OdpowiedzUsuńNo prezentuje się smacznie :) ahh, aż ślinka cieknie :)
OdpowiedzUsuńI'll make it for my family
OdpowiedzUsuńthiet ke nha dep
thiet ke nha xinh
tu quan ao gia re
Wow! Wygląda smakowicie :) Wesołych!
OdpowiedzUsuńBardzo lubię fasolę, a takiego połączenia jej jeszcze nie widziałam, więc chętnie spróbuję. Dziękuję za przepis.
OdpowiedzUsuńWyglądają interesująco. Pierwszy raz widzę coś podobnego. Pozdrawiam;)
OdpowiedzUsuńWygląda wspaniale! Istne arcydzieło :-) Mam już ochodztę na samą myśl. Pozdrawiam i bardzo dziękuje
OdpowiedzUsuńWygląda rewelacyjnie! Istne arcydzieło :-) Palce lizać. Pozdrawiam i bardzo dziękuje
OdpowiedzUsuńCoś wspaniałego Gratuluję wykonania :-) To idealnie trafia w mój gust.
OdpowiedzUsuńNo prezentuje się smacznie :) ahh, aż ślinka cieknie :)
OdpowiedzUsuńWygląda to fajnie:)
OdpowiedzUsuńKocham jednogarnkowe dania, robi się raz, a starcza spokojnie na kilka dni:)
OdpowiedzUsuńWyglądają bardzo smakowicie! Uwielbiam pulpeciki :D Dziękuje za przepis
OdpowiedzUsuńNiedźwiedź musi upichcić :P
OdpowiedzUsuń