Kategorie

czwartek, 28 marca 2013

Jajka faszerowane pasztetem

Kolejna moja propozycja na faszerowane jajka. Tym razem coś dla miłośników pasztetu.
Chciałabym tez podziękować za Wasze propozycje faszerowanych jaj, które pojawiły się pod poprzednim wpisem. Chętnie poczytam o innych - jako, że ja w tym roku namiętnie poszukuję swojej ulubionej wersji :)

Jaja nadziewane farszem z pasztetu

SKŁADNIKI:

3 jaja ugotowane na twardo
3 łyżki dobrego drobiowego pasztetu
1 łyżka majonezu
1 łyżeczka keczupu
odrobina gałki muszkatołowej
sól i pieprz do smaku
do dekoracji - siakaś zieleninka :)

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:

Jajka pozbawiamy skorupek. Przekrawamy każde wzdłuż na pół, wyjmujemy żółtka. Żółtka rozgniatamy i mieszamy z pasztetem, majonezem i keczupem - tak, aby powstała jednolita masa. Doprawiamy ją solą, pieprzem i gałką muszkatołową.

Tak przygotowanym farszem napełniamy połówki białek (najlepiej przy pomocy szprycy). Dekorujemy wg. upodobań.
Smacznego!

Jaja nadziewane farszem z pasztetu




1 komentarz:

Komentarze mające na celu reklamę innych blogów nie będą akceptowane.