Kategorie

piątek, 23 marca 2012

Kotlety mielone z ryżem i żółtym serem - tanio i szybko!

Mielone lubi większość osób jakie znam. Dla niektórych jest to nawet ulubione danie obiadowe...Są one jednak zwyczajnie...nudne. Lubię je więc urozmaicać.
Wersja którą dzisiaj Wam pokażę jest taką małą odmianą, w dodatku dość ekonomiczną, bo można do niej wykorzystać np. ryż, który pozostał z poprzedniego dnia.




SKŁADNIKI:


  • 1/2 kg drobiowego mięsa mielonego
  • 1 szklanka ugotowanego ryżu
  • 15 dag dobrego żółtego sera
  • 1 jajko
  • bułka tarta do panierowania
  • sól
  • pieprz
  • czosnek
  • papryka w proszku

PRZYGOTOWANIE:

Do mięsa dodajemy ryż, jajko oraz przyprawy. Mieszamy ręką . Ser żółty (koniecznie jakiś w miarę dobry, bo te tanie się zwyczajnie wytapiają) kroimy w słupki. Formujemy z mięsa kotlety, nadziewając każdy kawałkiem sera. Obtaczamy w bułce tartej i smażymy na tłuszczu. Należy uważać, by przy przewracaniu na patelni nie uszkodzić kotletów, ponieważ ser może z nich wypłynąć.

4 komentarze:

  1. Ten komentarz został usunięty przez administratora bloga.

    OdpowiedzUsuń
  2. kotlety mielone to smaczna potrawa i tyle możliwości ...

    OdpowiedzUsuń
  3. a dlaczego został usunięty?

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. hm, to było rok temu, więc dokładnie nie pamiętam. Ale usuwam komentarze tylko jak są spamem ( mają na celu tylko zostawienie linka), albo jak są chamskie.
      Chamskie nie znaczy : " masz zryte proporcje w mufinkach", a :"piszę komentarz z kibla".

      Usuń

Komentarze mające na celu reklamę innych blogów nie będą akceptowane.